ثبت موسسه داوری

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.06 (تعداد رای 9)

بی شک رشد روز افزون جمعیت مسائل و مشکلات مربوط به خود را در هر جامعه و در نگاه کلی در جهان به دنبال خواهد داشت. یکی از این مشکلات پیدایش اختلافات متنوع و متعدد بین افراد گوناگون و در زمینه های متفاوت می باشد که ممکن است گاهاً عواقب و نتایج نامطلوبی در پی داشته باشد لذا  وجود مراجعی به جهت رسیدگی به این اختلافات و تلاش در جهت رفع این مشکلات امری ضروری به نظر می رسد. چنان که از دیرباز محاکم مختلفی جهت رسیدگی به این امور پدید آمده و به اشکال مختلف در خدمت مردم و جامعه بوده اند. لکن در حال حاضر رسیدگی به حجم بسیار بالایی از مراجعات و دعاوی مطرح شده امری دشوار برای مراجع رسیدگی کننده که در کشور ما ایران قوه قضائیه و دادگاهها می باشند، شده است و از طرف دیگر انجام و اتمام فرآیند دادرسی و حل اختلاف، بسیار طولانی و زمان بر شده است.

با توجه به مطالب فوق و با عنایت به ضرورت واگذاری بخش هایی از امور اجتماعی و وابسته به حکومت به بخش خصوصی در جهت رفاه مراجعین و بالابردن کیفیت نتایج حاصله و به منظور کاهش حجم مراجعات و پرونده های مختلف به دادگاهها و مراجع دادرسی، فعالیت افراد متخصص در زمینه داوری امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. از این رو تاسیس موسسات داوری و حقوقی یکی از پدیده های رو به رشد امروز جامعه می باشد چرا که شهروندان با مراجعه به اینگونه موسسات و مراجع می توانند از مزایایی بسیار زیادی برخودار شوند. از جمله این مزایا صرف زمان کمتر جهت رسیدگی به مورد درخواستی می باشد که در دادگاهها به دلیل حجم بالای مراجعه زمان رسیدن به نتیجه مورد نظر بسیار طولانی می باشد.

از طرفی دیگر افراد می توانند با صرف هزینه کمتری به نتیجه مطلوب تری در مورد مشکل خود رسیده و به این ترتیب احساس رضایت بین قشر عظیمی از مردم و همچنین مسئولین به چشم خواهد خورد.

البته بایستی در نظر داشت که چنانچه امر خطیری مانند داوری و قضاوت به افرادی غیرمتخصص و غیرحرفه ای و یا افراد سودجو سپرده شود می تواند عواقب خطرناکی را برای افراد و جامعه در پی داشته باشد. از اینرو اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری شرایط ویژه ای برای ثبت چنین موسساتی در نظر گرفته است. اصلی ترین شرط به جهت ثبت موسسات داوری ارائه مجوز یا پروانه وکالت مربوط به یکی از موسسین حاضر در موسسه بوده که این امر خود تضمینی در راستای صحت فرد یا افراد مسئول در موسسات داوری خواهد بود. کما اینکه چنین موسساتی به جهت لزوم ارائه پروانه وکالت همزمان توسط کانون وکلا نیز تحت نظر و ساماندهی خواهند بود.

همانند تمام امور ثبتی، ثبت موسسه داوری از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری و به صورت آنلاین انجام میگردد. ارائه دو نسخه اساسنامه، اظهارنامه و صورتجلسه که توسط تمامی موسسین امضاء شده باشد به همراه پروانه وکالت و مدارک شناسایی موسسین به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری جهت ثبت موسسه داوری لازم می باشد.

در صورت وجود سوال های دیگری در خصوص ثبت موسسه داوری با مشاوران موسسه ویونا تماس حاصل فرمایید.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسه داوری:

  • کپی برابر با اصل مدارک شناسایی افراد
  • کپی برابر با اصل شده پروانه وکالت از یکی از موسسین