شرایط و مراحل ثبت برند در جهان

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 2)

برند واژه همه گیر و آشنای این رو زهای بازار های بزرگ اقتصادی دنیا که توانسته به خوبی جای خود را در بین شرکت ها باز کند در اصل با هدف بهبود شرایط محصولات شرکت ها از نظر شناخته شدن و تمایز داشتن با سایر محصولات و همچنین به عنوان نشانی برای معرفی و فروش بیشتر و برنامه ریزی تبلیغاتی برای شرکت ها کاربرد  دارد.

برند معمولا پس از اینکه طراحی شد و قبل از اینکه هر اتفاق و برنامه ای برای معرفی ان در بازار بیافتد باید به ثبت رسانده شود. ثبت برند و یا علامت تجاری در ایران مطابق با قوانین تجاری ایران و در اداره ثبت مالکیت معنوی انجام می شود که در تهران واقع شده است. شرکت های حقوقی و اشخاص حقیقی هر دو می توانند صاحب برند و یا علامت تجاری باشند و این علامت ها را به ثبت برسانند منوط به اینکه این برند ها دارای شرایط تعریف شده در قانون باشد و بصورت خلاصه دقیقا طرح خود فرد بوده و هیچ کپی برداری نشده باشد و بتواند دقیقا محصولات و خدمات انها را مشخص و معرفی نماید.

اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور داشتن حمایت نهاد های دولتی از برند خود انها را ثبت می کنند و با ثبت علامت تجاری خود به این دلگرمی می رسند که برندشان بدون اسیب و گزند از دست سو استفاده کنندگان و بازار خراب کن ها می تواند به فعالیت خود ادامه دهد و اگر کسی احیانا قوانین و مالکیت برند را خدشه دار کرد با تاوان سنگینی مواجه شود.

قوانین ثبت برند در ایران مورد پذیرش است و همه شرکت ها و افراد به خوبی از قوانین ان مطلع هستند ولی شرکت های خارجی هیچ الزامی به رعایت قوانین ایران ندارند. پس تکلیف شرکت هایی که خواهان فعالیت های برون مرزی و بین المللی هستند چه می شود؟

وقتی شرکتی بخواهد با دیگر کشور ها تبادلات تجاری داشته باشد باید برند خود را در برابر سایر حوادث در دیگر کشور ها هم مصون نماید. به همین دلیل دو راه پیش رو دارد.

اول اینکه برند و یا علامت تجاری خود را در هر کشوری بصورت جداگانه و متناسب با قوانین و مقررات ان کشور به ثبت برساند. این کار بسیار مشکل و گران است. اگر هزینه های ثبتی ان را نا دیده بگیریم برای ثبت برند در هر کشور باید ماه ها زمان گذاشت. ولی مهم تر اینکه برند مورد پذیرش در یک کشور هیچ اطمینانی ندارد که در کشور دیگر هم با قوانین ان کشور همخوانی داشته باشد و به ثبت برسد و ممکن است رد شود. به همین دلیل تقریبا می توان گفت که این کار غیر ممکن است. راه دوم ثبت بین المللی برند است.

در اصل به دلیل اینکه خیلی از کشور ها با مشکلات ثبت برند در کشور های دیگر مواجه شدند ،کشور های عضو کنوانسیون پاریس در یکی از جلسات خود به این موضوع پرداخته و سیستمی را به عنوان سیستم مادرید با قوانین و شرایط حقوقی ثابت طراحی نمودند که خواسته اغلب کشور ها را پوشش می دهد و طبق این سیستم هر فرد می تواند برند و یا علامت تجاری خود را بصورت بین المللی به ثبت برساند. برای این هدف شرکتی طراحی و راه اندازی شد که مدیریت ان با همین کشور های عضو کنوانسیون پاریس و بصورت دوره ای انجام می شود. این شرکت با نام سازمان ثبت جهانی برند (WIPO) نام گذاری شد.

نحوه ثبت برند در جهان

ثبت برند در جهان همان ثبت بین المللی برند را می گویند. اینکه شما بخواهید از دست ثبت های متوالی و هزینه های متوالی ثبت برند در کشور های دیگر رها شوید و یکبار فقط برند خود را بصورت بین المللی به ثبت برسانید نیازمند یکسری سلسله قواعد و مقررات است.

همانطور که گفته شد برای ثبت بین المللی برند باید با تبعیت از قوانین سیستم مادرید برند را در سازمان جهانی ثبت برند یا wipo به ثبت رساند. از آنجایی که ایران هم جزو کشور های عضو این اتحادیه و سازمان جهانی ثبت برند است شما به راحتی می توانید برندی که متناسب با شرایط قانونی تعریف شده در استاندارد های سازمان جهانی ثبت برند باشد را بصورت بین المللی به ثبت برسانید مشروط به اینکه ابتدا برند را در داخل کشور خودتان بصورت رسمی و قانونی به ثبت رسانده باشید.

در واقع پیش شرط ثبت بین المللی برند ثبت داخلی برند در کشور متقاضی است. قوانین ثبت برند در ایران دقیقا الگو پذیری از قوانین بین المللی ثبت برند با چند تفاوت جزئی است . بنابراین بیشترین تاثیر در پذیرش برند شما را طرح قابل قبول شما خواهد داشت.  کشور هایی که برند خود را بصورت جهانی به ثبت رسانده باشند دیگر نیازی نیست در سایر کشور ها بصورت جداگانه برند خود را به ثبت برسانند و با ثبت تنها یکبار برند بصورت جهانی برند شما در بالغ از 85 کشور معتبر شناخته می شود و مورد حمایت است.

برای ثبت جهانی برند پس از اینکه برند خود را در داخل ایران به ثبت رساندید باید درخواستی به دفاتر منطقه ای سازمان ثبت جهانی برند  ارسال نمایید. باید توجه داشته باشید که برند بین المللی و یا جهانی تنها از طریق دفاتر مالکیت معنوی هر یک از کشور های عضو سیستم مادرید امکان پذیر است.

برای ارائه درخواست باید  عنوان اداره ثبت کننده علامت تجاری اورده شود و همچنین در این فرم و یا برگه باید نام کشور هایی را که خواهان حمایت از برند خود در انها هستید را در فرم ذکر کنید. سپس دقیقا همان مدارکی که برای ثبت داخلی برند ارائه کردید را باید اماده و ارائه نمایید و تفاوتی در این اسناد نباید باشد. گواهینامه ثبت برند بصورت داخلی و اظهارنامه ثبت برند نیز باید پیوست شود.

اما اگر متقاضی یک شخصیت حقوقی بود باید معرفی نامه ای بر روی سر برگ اصلی شرکت به همراه وکالتنامه وکیل شرکت یا نماینده ثبت برند شرکت ارائه شود.

سپس در سایت سازمان جهانی ثبت برند باید با توجه به نوع برند مورد درخواست  و تقاضای ثبت در کشور های  عضو موافقتنامه هر یک از فرم های  MM3, MM2, MM1 تهیه و در سه نسخه تکمیل شود.

نهایتا باید هزینه های ثبت برند با واحد پول سوئیس یعنی فرانک پرداخت شود . نسبت تعیین هزینه ثبت جهانی برند به تعداد کشور های مورد درخواست شما برای حمایت از برند ، تعداد طبقات ثبت برند و کالاهایی که خواهان ثبت برند برای انها هستید بستگی دارد.

سازمان جهانی ثبت برند برای سهولت کشور ها و متقاضیان ثبت برند در هر منطقه اقدام به ایجاد یک نمایندگی اصلی نموده است. درخواست های ثبت برند برای این نمایندگی ها و به زبان های انگلیسی ، فرانوسی و یا اسپانیایی باید ارسال شود . این نمایندگی ها کاملا اختیارات لازم برای ثبت برند را دارند.

برای ثبت برند بصورت بین المللی و جهانی باید تخصص لازم حقوقی بخصوص در موضوعات قانونی و حقوقی بین المللی را داشته باشید و وکلای خبره از دیدگاه سازمان جهانی ثبت برند شناخته تر بوده و درخواست های انها بهتر مورد بررسی قرار می گیرد. از این رو برای سهولت در امر ثبت بین المللی و یا جهانی برند و علامت تجاری خود بهتر است با وکلای کار آزموده موسسه حقوقی ویونا تماس گرفته و از خدمات و تخفیفات ویژه ما بهره مند شوید.

وجود سال ها تخصص و تحصیلات بین المللی وکلای موسسه حقوقی ویونا و داشتن ارتباطات و تعاملات قوی با سازمان جهانی ثبت برند فرایند ثبت برند را برای موسسه حقوقی ویونا بصورت بین المللی و جهانی به کاری ساده و حرفه ای مبدل نموده و فراموش نکنید این ثبت جهانی می تواند چقدر در اعتبار شرکت و برند شما تاثیر گذار باشد.