مقاله و اطلاعات مفید

همه چیز درباره‌ ثبت برند

ثبت برند با حمایت از نام علائم تجاری و نام نشان هر فرد و یا شرکت که از طریق حصول اطمینان از حقوق انحصاری برای شناختن و معرفی کالا ها و خدمات و یا اجازه دادن به دیگران مبنی بر استفاده از آن در صورت پرداخت مبلغ، صاحب کالا را محافظت می کند. مدت زمان این حفاظت متفاوت است ولی قابل تمدیدشدن می باشد محافظت آرم تجاری توسط مراجع قانونی که در اکثر نظام ها اجازه ی متوقف کردن و تخلف در این زمینه را دارند تایید میشود از دیدگاه دیگرعلائم تجاری با وسعت بخشیدن و دادن سود اقتصادی به صاحبان آ نها در سطح جهانی سرمایه گذاری می کنند و این ابتکار را ترویج میدهند حفاظت نام و علائم تجاری و همچنین مانع تلاش های رقبای غیر منصف مثل متقلبان و سود جویان برای استفاده از علائم مشخص به منظور مصولات ارائه خدمات نامرغوب و بی کیفیت و یا متفاوت می شوند این نظام آگاهی و امکان سرمایه گذاری جهت تولید خرید و فروش کالا ها و خدمات را در منصفانه ترین شرایط ممکن به مردم می دهد و از این راه تجارت بین المللی را تسهیل می کند.

دیگر نگران تقلب و کپی برداری از نام نشان تجاری خود نباشید . با ثبت برند نام و نشان تجاری خود، می توانید مانع از سو استفاده سود جویان از کالا های خود باشید.

برند چیست؟

ثبت یک نام، عبارت یا علامت یا ترکیبی از این ها است. هدف از ایجاد آن، متمایزکردن کالاها یا خدماتی از دیگر کالاها و خدمات است. اما این تعریف، به تنهایی نمی تواند مفهوم «برند» رانشان دهد. برند در واقع چیزی است که هرکس با دیدن، شنیدن، لمس کردن یا حتا چشیدن و بوییدن آن، به یاد ویژگی های مورد نظر سازنده‌ی آن می افتد. ویژگی ها و مفاهیمی که به یک نام خاص مربوطند. این نام می تواند نام یک شرکت، فروشگاه یا یک محصول خاص باشد. هر تاجر و یا تولید کننده یا کسبه و یا صاحب شغلی برای محصولات خود می بایست نامی انتخاب نماید که مشتریان برای خرید و شناخت محصول بدنبال نام تجاری همان محصول باشند.در درجه اول شروع هر فعالیت و یا راه اندازی خط تولید انتخاب نام تجاری می باشد که این امر موجب جلوگیری از کپی برداری افراد سودجو می باشد.امروزه اکثر مدیران و یا صاحبان مشاغل مختلف برند خود را به ثبت رسانده اند و شاید به فکر ثبت نمودن چندین برند جدید دیگر برای خود باشند.

یک برند را می توان از هفت منظر نگاه کرد: اقتصادی، هویتی، دید مصرف کننده، شخصیت شناسی، دید مدیریت رابطه، اجتماعی، فرهنگی

فرق برند و نام تجاری چیست؟

نام و نشان تجاری (Trade Mark)، علامت مخصوصی است با رنگ، شکل، حرف، شعار، آهنگ و تصاویر خاص. کسی که نام تجاری را ثبت می کند، با ثبت آن، مطمئن است که هیچ کس دیگری، حق استفاده از آن نام و نشان را ندارد. نشان تجاری تصویری است که یک شرکت یا سازمان از خود یا محصولش، آن چنان که هست و دوست دارد دیگران بشناسند، ارائه می دهد. اما برند در واقع، ثبت هویت نشان تجاری است. برند، فقط یک مفهوم گرافیکی نیست، بسته بندی، نوع ارائه  محصول، مخاطبان محصول، کیفیت آن، تبلیغات، تجربه ها و... همه در ایجاد یک برند دخیل هستند.

برای ثبت برند چه باید بکنیم؟

شما می توانید مستقیما به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنید. اما یادتان باشد که روند این کار، کمی طولانی و وقت گیر است. علاوه بر این اگر پیش از اقدام، از مشاوران ماهر کمک نگیرید مکن است مجبور شوید چندین بار برند خود را تغییر دهید. پس بهتر است از کمک افراد متخصص بهره مند شوید.

قانون درباره ثبت برند چه میگوید؟

ماده های 576 تا 582 قانون تجارت ایران، مربوط به نام تجاری هستند. این فصل قانون، «اسم تجارتی» نام دارد و در آن به کلیات ثبت یک اسم برای یک فعالیت تجاری پرداخته شده است.
علاوه بر این، قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری نیز در سال 1386 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. در فصل سوم این قانون، درباره ثبت علامت تجاری با جزئیات کامل صحبت شده است.

نحوه ثبت برند

برای ثبت علامت تجاری در ایران پس از اینکه علامت خود را با مشاوره یک طراح حرفه ای طراحی کردید و نسبت به مفهوم و اعتبار برند خود و دیدگاه های مناسب برند خود اطمینان حاصل نمودید نوبت به ثبت برند قبل از هرگونه اقدام برای معرفی و در واقع برند سازی در بازار خود می باشد.

برای این منظور باید از طریق مشاوران خبره و با صلاحیتی که واجد شرایط لازم بوده و به خوبی قوانین مرتبط با آن را می دانند اقدام به ثبت نام در سایت مالکیت معنوی نموده و مدارک مورد نیاز را تهیه و به صورت الکترونیکی برای این اداره ارسال نمایید.

توجه گردد که داشتن اظهارنامه ثبت الزامی است. فراموش نکنید این اظهارنامه را به دقت تنظیم نمایید و از هرگونه اشتباه که بتواند در اینده برند شما تاثیر گذار باشد پرهیز نمایید. این اظهارنامه باید به همراه سایر مدارک مورد نیاز به اداره مالکیت معنوی ارسال شود .

برای انجام ثبت برند و علامت تجاری باید فردی به عنوان نماینده شرکت برای موارد نیاز و هماهنگی های لازم معرفی شود. پیشنهاد می کنیم این فرد حتما یکی از وکلای شرکت ویونا باشد. این افراد به توانایی خود اشراف دارند و به خوبی می توانند خواسته های کارشناسان اداره مالکیت معنوی را براورده نموده و برند شما را با بهترین نحو به ثبت برسانند. در هر مرحله اگر برند شرایط لازم را نداشته باشد ممکن است اسناد و مدارک شما عودت داده شود و یا درخواست شما به کل منتفی شود.

از برند مورد نظر خود حتما پرینت های با کیفیت زیاد تهیه نمایید. اداره به تنهایی 10 نمونه از این پرینت ها را از شما در ابعاد مشخص تحویل خواهد گرفت. شما می توانید در هر مرحله وضعیت ثبتی آن را با مراجعه به سایت اداره مالکیت معنوی پیگیری نمایید.

پس از اینکه تمامی موارد و مدارک مورد تایید کارشناسان این اداره قرار گرفت به شما برای پرداخت هزینه حق الثبت اطلاع داده می شود که یکی از موارد محاسبه هزینه ثبت برند میباشد. شما باید هزینه را در بانک ملی محل خود شرکت پرداخت نموده و گواهی بانکی مورد نظر را به اداره تحویل نمایید تا پیش نویس اگهی برای شما آماده شود. برند ثبت شده باید ابتدا در یک روزنامه کثیر الانتشار و همچنین روزنامه رسمی به ثبت برسد.

کار ثبت شما به اتمام رسیده و اکنون فرصت سرمایه گذاری و مدیریت آنرا برای رسیدن به خواسته های شرکت می باشد. به خوبی می توان یک برند ثبت شده و قانونی را مدیریت کرد و اصلا هم نگران سو استفاده و تبعات دیگر در مورد آن نبود . برند های ثبت شده بهترین ابزار در دست شرکت ها و افراد حقیقی هستند تا بوسیله آنها به شهرت دست پیدا کرده و در بازار محصول و خدمات خود معرفی شوند.

مراحل تقاضای ثبت برند در ایران:

1-ارائه طرح منحصر به فرد

اولین اقدام قاعدتا داشتن طرحی برای ثبت می باشد. اداره مالکیت معنوی برند را ثبت می کند اما به شما علامت تجاری اماده برای ثبت نمی دهد .

برند های قابل ثبت باید حداقل هایی را داشته باشند و از مواردی پرهیز نموده باشند. این موارد به صراحت در قوانین دیده شده و سلیقه ای نیست. مثلا برند باید کاملا قابلیت ایجاد تمایز را داشته باشد، دارای اصالت باشد، بدون استفاده از حروف لاتین، حروف و کلمات تعریفی، کلمات و نشان های خارج عرف و مغایر فرهنگ ایرانی اسلامی باشد.

 همچنین علامت تجاری نباید کپی، الگو گرفته، با استفاده از نمادهای کشوری و ملی و بین المللی و ... باشد و ده ها فاکتور قانونی دیگر که در ثبت برند یا علامت تجاری باید مد نظر باشد. بهتر است قبل از هرگونه اقدامی نظر یکی از کارشناس حقوقی در موسسه حقوقی ویونا طراحی و استعلام کنید.

2-تهیه اظهار نامه ثبت برند

اظهارنامه اولین سند  و مهم ترین آنها برای تقاضای ثبت برند است. اظهار نامه برگه ای حقوقی است که اطلاعت برند و مالک ان را با تمامی موارد حقوقی مورد نیاز شرح می دهد . این سند حساسیت بالایی دارد و حتما باید با نظر مشاور حقوقی تهیه شود

3- ثبت نام در سایت اداره مالکیت صنعتی

به منظور رفاه حال متقاضیان، شرایطی توسط سازمان فراهم شده تا بتوان قبل از تشکیل پرونده با ثبت اطلاعات، شرایط ثبت برند خود را بررسی کنند. برای این منظور باید متقاضی، نماینده قانونی او و یا وکیل حقوقی او با ورود به سایت اداره مالکیت صنعتی و درقسمت مالکیت معنوی اطاعات متقاضی، حقیقی یا حقوقی بودن ، اظهار نامه و سایر مدارک مورد نیاز دیگر بسته به حقیقی یا حقوقی بودن بارگذاری و تقاضا با دریافت کد رهگیری ارسال شود.

4- بررسی تقاضا

این مرحله را باید کارشناسان اداره مالکیت معنوی انجام دهند وکاری از دست شما تا اتمام این مرحله ساخته نیست. این کارشناسان با انجام استعلام هایی و بررسی شرایط طرح شما و همچنین بررسی موارد قانونی نتیجه درخواست شما را اعلام می کنند. در این مرحله اگر مستندات مشکلی داشته باشد با دادن زمانی به متقاضی درخواست اصلاح می شود. معمولا این زمان یک ماهه است. ولی در شریطی هم ممکن است کلا طرح به دلایلی رد شود که در این حالت دیگر امکان پیگیری موضوع نیست.

5- تکمیل پرونده

اگر درخواست قبول شود باید متقاضی خود و یا وکیلش برای تشکیل پرونده بصورت حضوری در محل اداره حضور پیدا کنند. در این محله اصل مدارک به همراه چند نسخه کپی باید ارائه شود. هزینه ثبت برند پرداخت می شود و برند نهایی می شود.

6- آگهی کردن برند

پس از ثبت برند یا علامت تجاری باید با هزینه متقاضی در روزنامه رسمی دادگستری و یک روزنامه کثیرالانتشار اگهی شود تا احیانا اگر مدعی و شاکی وجود دارد مشخص شود.

افرادی که ادعای مالکیت طرح را دارند و انهایی که معتقدند طرح شما از انها الگو برداری شده و یا به برند انها اسیب می زند می توانند در این مرحله با طرح شکایتی جلوی ثبت نهایی برند را بگیرند.

7- صدور پروانه ثبت برند

پس از فرصت یک ماهه از اگهی برند اداره مالکیت معنوی گواهینامه ثبت برند را به مدت 10 سال برای متقاضی و به نام او صادر خواهد کرد

8- اگهی دوم

پس از صدور گواهینامه برند یکبار دیگر موضوع برند اگهی خواهد شد.

این تمامی مراحل ثبت برند است. البته باید خاطر نشان کرد که برند قابل خرید و فروش و انتقال به دیگران هم هست و حتی می توان به مدت مشخصی ان را اجاره داد. شرایط این موارد هم در قانون تعریف شده که باید اطلاعات و قوانین حقوقی ان را به خوبی بدانید.

وکالتنامه وکیل در صورتی باید ارائه شود  که شما از خدمات موسسه حقوقی و یا یک وکیل استفاده نمایید. در ضمن در صورتیکه برند دارای حروف غیر ایرانی هم باشد باید کارت بازرگانی ارائه شود و در غیر اینصورت نیاز نیست.

برند یا علامت تجاری توسط هر فرد حقیقی و حقوقی می تواند به ثبت برسد. این اشخاص می توانند برای هر طبقه از کالا و خدمات خود برند مخصوص به خود را به ثبت برسانند و برای این موضوع هیچ محدودیتی ندارد. برند حق انحصاری اشخاص حقیقی و یا حقوقی است که ان را به ثبت رسانده باشند و استفاده از این برند یا علامت تجاری فقط منحصر به خود انها می باشد مگر اینکه به دلایل اقتصادی و یا مصلحتی فرد صاحب برند تمایل داشته باشد برند و علامت خود را با توافقنامه ای به فرد دیگری واگذار و یا حق استفاده از ان را به دیگران بدهد.

مدارک لازم برای ثبت برند عباتند از:

اشخاص حقوقی

  • یک نسخه کپی از آگهی تاسیس ، هر نوع تغییرات مانند تغییر نام ، آدرس و تغییر مدیر عامل و همچنین روزنامه تاسیس به همراه درج تغییرات
  • یک نسخه کپی از مجوز های شرکت شامل پروانه بهره برداری و جواز تاسیس

تبصره : چنانچه مجوزی به نام شرکت وجود ندارد و شرکت رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل به صورت شخصی داشته باشند برای ثبت قابل قبول می باشد .

  • کپی کارت بازرگانی به نام شرکت یا مدیر عامل شرکت
  • کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت
  • ارائه یک نمونه از علامت تجاری مورد تقاضاد در ابعاد 10*10
  • مهر شرکت 

اشخاص حقیقی

  • کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • کپی جواز کسب و یا هرگونه مجوز فعالیت
  • کپی کارت بازرگانی به نام متقاضی
  • یک نمونه از علامت تجاری مورد درخواست در ابعاد 10*10

متقاضی باید خود و یا نماینده قانونی او از طریق سامانه الکترونیکی اداره مالکیت صنعتی اقدام نماید. این سامانه جهت ثبت علائم تجاری بدون نیاز به حضور در دفتر اداره می باشد.

برای این منظور قبل از شروع به ثبت نام در این سامانه باید مدارک فوق الذکر تهیه شده باشد و در یک کارت حافظه نگهداری شود. در هنگام ورود اطلاعات به سامانهباید مدارک مورد نیاز اماده و اسکن شده در این سایت اپلود و بارگذاری شوند. ذکر این نکته اهمیت دارد که در تهیه اظهارنامه ثبت علامت تجاری و تقاضانامه ثبت خود دقت داشته باشید تا اطلاعات غلط و شبه انگیز ارائه نکرده و یا تمامی موارد حقوقی را در نظر گرفته باشید.در این مورد مشاوران ثبت برند ویونا می توانند شما را یاری رسانند.

کارت های بازرگانی درصورتیکه در هنگامی طراحی انها از حروف لاتین استفاده شده باشد باید حتما کارت بازرگانی نیز به همراه داشته باشند در غیر اینصورت در ارائه مدارک نیازی به کارت بازرگانی نیست.

با واردکردن اطلاعات و سپس مدارک و نهایی شدن ثبت نام شما این سامانه به شما شماره ای به نام شماره پیگیری خواهد داد که باید یادداشت نموده و از ان برای مراحل بعدی و پیگیری برند استفاده کنید. پس از بررسی مدارک و مستندات شما و در صورت تایید دو نسخه قرار داد به ادرسی که در سایت اعلام کرده بودید ارسال خواهد شد که باید هر دو نسخه امضا و یک نسخه را به همراه فیش واریز حق الثبت و اصل سایر مدارک را ارسال و یا حضورا ان را تحویل دهید.

اداره مالکیت صنعتی مراحل کار را عملا پس از دریافت مدارک  و فیش واریز حق الثبت شما اغاز خواهد کرد. در نظر داشته باشید که اظهارنامه های ثبت برند بر اساس اولویتی خواهد بود که در سامانه ثبت شده و نیازی به حضور مداوم در اداره ثبت مالکت صنعتی نمی باشد. اظهار نامه شما با شرایط و ضوابط قانونی کشور و تجارت سنجیده خواهد شد و در صورتیکه مشکلاتی برای ان وجود داشته باشد از طریق ابلاغیه رفع نقص به شما اطلاع رسانی خواهند شد و در غیر اینصورت چنانچه اظهارنامه شما مورد توافق باشد و ایرادی برای ثبت نباشد اجازه انتشار اگهی ثبت برند در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار داده می شود.

مواردی که ممکن است برای ان ابلاغیه رفع نقص و یا عدم پذیرش برند صادر شود زیاد هستند ولی از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مشابه و یا الگو گرفته از روی برندی باشد
  • با موازین و اخلاق اجتماعی و عرفیات متضاد باشد
  • قبلا درخواست ثبت این برند داده شده باشد
  • بخشی از کالا و خدمات شما قابل ثبت نمی باشد
  • از کلمات و اشکال عام و یا غیر قانونی در ان استفاده شده باشد
  • ممکن است خلاف گویی در برند شده باشد
  • و ...

ثبت علامت های تجاری همواره توصیه می شود تا جلوی هرگونه سو استفاده از برند و علامت های شما گرفته شود ولی برای این موضوع در هیچ کجای قانون الزامی تعریف نشده است مگر در مواردی که قانون عملا ثبت برند را الزامی کرده است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • داروهای اختصاصی
  • موار استعمال طبی و یا بیطاری
  • موارد غذایی خاص که در ظروفی خاص بسته بندی شوند
  • نوشیدنی ها و اب های گاز دار
  • لوازم ارایشی که بر روی پوست استعمال می شوند

هر برند یا علامت تجاری باید حداقل یک طبقه از کالا و یا خدمات را به خود اختصاص داده باشد. این طبقه بندی هم می تواند داخلی باشد و هم خارجی. البته خود برند را هم می توانید داخلی و هم می توانید خارجی و در کشورهای دیگر و هم بصورت بین المللی بر اساس پروتکل و یا توافقنامه مادرید به ثبت برسانید.

مورد دیگر اینکه برای پرداخت هزینه حتما باید از طریق سامانه ثبت علامت های تجاری اقدام شود و نمی توان برای پرداخت هزینه از بانک اقدام نمود. مدت اعتبار ثبت برند به مدت 10 سال از زمان ارائه اظهارنامه می باشد و قبل از اتمام دوره اعتبار برند باید برای تمدید ان اقدام شود. برای این منظور یک فرصت ارفاقی شش ماه توسط اداره مالیکت صنعتی در نظر گرفته می شود و پس از ان هر فرد دیگری می تواند برای آن اقدام نماید.

در صورتیکه فردی تقاضای علامت تجاری را داشته باشد که فرد دیگری نسبت به ان معترض باشد و ان را مشابه برند خود بداند و یا ان را متعلق به خود بداند باید در زمان انتشار اگهی و یا بعد از ان در صورت داشتن عدله کافی و اینکه واقعا شباهت برند بتواند مصرف کننده و مشتریان انها را دچار اشتباه کند نسبت به این موضوع اعتراض نماید.

برای داشتن یک برند موفق و تاثیر گذار بهترین راه این است که قبل از اقدام برای طراحی یک برند برای محصولات و خدمات خود از مشاورین و متخصصین این حوزه در موسسه حقوقی ویونا مشورت گرفته و با تخصص این کارشناسان اقدام نمایید که از همه نظر موافق اصول و رویکرد های شما بوده و بتواند وجهه و اعتبار بالایی برای شما به همراه داشته باشد.

یک برند خوب، چه ویژگی هایی دارد؟

برای ثبت یک برند خوب باید به چند نکته توجه کنید:

  1. ایجاد تفاوت و تمایز: شما باید با رقبای خود، متفاوت باشد
  2. درگیری با احساس و عواطف مخاطب: به جای آن که در قدم اول سهمی از جیب مشتری بخواهید، سهمی از احساس او دریافت کنید
  3. ایجاد کاریزمای : سعی کنید به ارزش هایی که مخاطبانتان به آن ها پایبندند توجه کنید
  4. ایجاد فرهنگ : تک تک کارمندان تان را آموزش دهید که ارزش برندتان را بدانند و از آن استفاده کنند
  5. ایجاد سیستم مدیریت : برند شما باید همه ی نیازمندی های حوزه ی مورد نظر را پوشش دهد
  6. توجه به تغییرات: با زمانه حرکت کنید. به علاقمندی های جدید مخاطبان خود احترام بگذارید
  7. ایجاد برند به عنوان سرمایه گذاری: یادتان باشد اگرچه هزینه ثبت برند بدوا" پرداخت میشود ولی سرمایه است و نه هزینه

برای ثبت برند و علامت تجاری نیاز به یک مفهوم دهی اساسی دارید و پس از آن به یک وکیل خوب در شرکت ویونا که بتواند برند شما را با تمرکز بر خواسته های شما و با راحت ترین و سریع ترین زمان به ثبت برساند. کارشناسان و متخصصین ثبت شرکت ویونا از بهترین کارشناسان کشور بوده و به دلیل سال ها تجربه و تخصص مطمئن ترین انتخاب برای شما خواهند بود.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.35 (تعداد رای 186)

بر اساس ماده 2 قانون صادرات و واردات ایران کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد تجارت خارجی را دارند باید جهت اخذ کارت بازرگانی به عنوان تنها جواز معتبر واردات و صادرات اقدام نمایند. در واقع کارت بازرگانی مجوز اصلی واردات و صادرات و یا همان تجارت خارجی در ایران می باشد و تنها افرادی که قبلا اقدام به دریافت این مجوز نموده باشند می توانند حق تجارت آزاد خارجی را داشته باشند. پر واضح است که بدون ارائه این مجوز گمرکات کشور اجازه هیچگونه فعالیت خارجی به صاحبین مشاغل مختلف در هر منصب و شرایطی را نخواهد داد.

از آنجا که تامین مواد اولیه و یا فروش کالاها و خدمات شرکت ها در کشورهای دیگر به عنوان یکی از اهداف توسعه و تعالی شرکت ها در نظر گرفته می شود به منظور دستیابی به این مهم شرکت ها الزاما نیاز به آن خواهند داشت.

هر چند بسیاری از شرکت های بازرگانی هم هستند که کار واردات و صادرات به کشور را انجام می دهند اما اخذ کارت بازرگانی توسط شرکت ها و یا حتی افراد حقیقی به آنها این اجازه را خواهد داد تا با تکیه بر این اعتبار ارزشمند برای شرکت خود بتوانند مستقلا به امر صادرات محصولات خود پرداخته و در امر توسعه فروش و مشتریان خود همت گمارند و یا با خرید بدون واسطه مواد اولیه خود از کشورهای دیگر در هزینه های تولید خود صرفه جویی چشم گیری داشته باشند.

طبق قوانین تجاری ایران کارت بازرگانی دارای یک سال اعتبار از زمان صدور می باشد و در زمان پایان اعتبار قابل تمدید خواهد بود و در سنوات بعدی نیز محدودیتی نخواهد داشت

شرایط اخذ کارت بازرگانی

استفاده از مزایای فراوان کارت بازرگانی نیازمند داشتن پیش نیازهایی است که مهم ترین آنها دانش حقوقی و تجاری لازم می باشد. بسیاری از شرکت ها و افراد حقیقی و حقوقی دیگر با سر درگمی هایی مواجه می شوند که اغلب به دلیل عدم شناخت مسیر پیگیری قانونی است. بعضا حتی برخی از افراد برای دریافت کارت بازرگانی به وزارت بازرگانی مراجعه می کنند و یا به سراغ اداره ثبت شرکت ها و غیره می روند که این تنها از دست دادن فرصت است.

کارت بازرگانی همانند سایر مستندات حقوقی شرکت نه تنها اعتبار بالایی دارد بلکه استفاده از آن نیز نیازمند رعایت برخی از اصول و قوانین مرتبط می باشد. عدم شناخت صحیح از این قوانین و مقررات ممکن است نه تنها باعث سلب امتیازات و مزایای کارت بازرگانی از دارنده کارت شود بلکه برای او تبعاتی نیز به همراه داشته باشد.

برای اخذ کارت بازرگانی هر گروه بایستی شرایط آنرا احراز نمایند:

  • افراد حقیقی ایرانی
    • داشتن حداقل 23 سال تمام
    • داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت
    • داشتن سابقه تجاری مرتبط به میزان حداقل سه سال با تایید دو نفر که خود دارنده کارت بازرگانی و عضو اتاق بازرگانی هستند و یا داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانه های کشور
    • داشتن مکان کسب مناسب ( ملکی یا استیجاری)
    • ارائه اظهارنامه مالیاتی ثبت شده
    • ارائه حساب بانکی جاری معتبر
    • ارائه عکس تمام رخ، زمینه سفید و رنگی
  • افراد حقیقی غیر ایرانی

    دقیقا مطابق شرایط فوق می باشد با این تفاوت که این افراد باید پروانه کارت و یا اقامت داشته باشند و در ضمن نیازی هم به ارائه کارت صورت وضعیت خدمت سربازی ندارند.

  • افراد حقوقی
    • اصل اظهارنامه ثبت نام ( شرکت های با مسئولیت محدود باید تقاضانامه ثبت شرکت را هم ارائه نمایند)
    • اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل که از زمان آن شش ماه بیشتر نگذشته باشد
    • فرم درخواست کارت بازرگانی
    • ارائه اظهارنامه مالیاتی و دریافت گواهی سیستمی مبنی بر بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی
    • روزنامه رسمی تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا تاریخ تقاضا
    • اصل کارت ملی مدیر عامل
    • عکس تمام رخ، رنگی و زمینه سفید از مدیر عامل
    • اصل مدرک تحصیلی معتبر( حداقل دیپلم)
    • کارت پایان خدمت و یا معافیت برای آقایان
    • داشتن حداقل 23 سال تمام
    • داشتن حساب جاری نزد یکی بانک های معتبر
    • اجاره نامه و یا سند ملکی محل فعالیت
    • مدارک تولیدی معتبر از وزارتخانه های تولیدی
    • کد اقتصادی جدید

نکات مهم :

  • کارت بازرگانی به نام کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی صادر نخواهد شد
  • هر واحد ملکی تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد
  • برای درخواست کارت بازرگانی باید تمامی آدرس های ارائه شده در اداره مالیاتی، اداره ثبت شرکت ها و یا غیره مطابق باشند
  • مسئولیت کارت بازرگانی تماما بر عهده فردی است که کارت به نام او صادر می شود
  • فرد متقاضی کارت بازرگانی باید در همه مراحل پذیرش و تحویل کارت حضور داشته باشد
  • صرف داشتن کارت بازرگانی باعث وضع مالیات برای افراد نخواهد بود
  • مالیات برای اشخاص حقیقی به نسبت درآمد و برای افراد حقوقی تا 25 درصد از درآمد محاسبه می شود

روش و مراحل اخذ کارت بازرگانی

تشریفات صدور کارت بازرگانی در اداره كل ثبت شركتها و مالیكت صنعتی و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صورت می گیرد. بدو امر مراحل و مدارك مورد نیاز اداره ثبت شركتها ذكر و مرحله دوم مراحل و مدارك مورد نیاز اتاق بازرگانی شرح داده می شود.

تأمین مدارك مورد نیاز برای صدور اظهارنامه ثبت نام دفاتر بازرگانی اداره ثبت شركتها

  1. سه برگ اظهارنامه ثبت نام دفاتر بازرگانی را از دایره فروش اوراق بهادار مستقر اداره كل ثبت شركتها و مالكیت صنعتی ابتیاع و طبق فرم ضمیمه آن را تكمیل و امضا نمایید.
  2. پلمپ دفاتر تجارتی ( روزنامه و كل ) سال جاری و ارائه گواهی پلمپ دفاتر تجارتی ، هر شخصی ( اعم از حقیقی یا حقوقی ) كه تاجر محسوب شود می بایستی دارای دفاتر قانونی باشد این دفاتر طبق قانون تجارت دفتر روزنامه دفتر كل دفتر دارایی و دفتر كپیه می باشد امروزه با وجود دستگاههایی از قبیل فتوكپی فاكس و امثالهم وجود دفتر كپیه ضروری بنظر نمی رسد و دیگر دفاتر اداره ثبت شركتها پلمپ می شود و تاجر وفق مقررات نسبت به درج صورت حسابهای خود آنها اقدام می نماید این دفاتر وقتی دارای سندیت خواهد بود كه اداره ثبت شركتها نسبت به ثبت و پلمپ آنها اقدام نماید. اشخاص حقوقی و حقیقی بایستی دارای دفاتر قانونی (روزنامه وكل) باشند بنابراین با توجه به میزان معاملات خود نسبت به اخذ دفتر با تعداد صفحات لازم ( 50 برگی 100 برگی 200 برگی و یا بالاتر) تهیه و دایره پلمپ دفاتر ثبت شركتها اقدام ویك برگ گواهی پلمپ دفاتر تجارتی از واحد فروش اوراق بهادار تهیه و پس از پلمپ دفاتر نسبت به تكمیل آن ( طبق فرم ضمیمه) اقدام و مسئول مربوطه نسبت به امضا و مهر آن اقدام خواهد نمود.
  3. یك برگ فتوكپی شناسنامه ( صورتی كه متقاضی شخص حقیقی باشد )
  4. فتوكپی آگهی تاسیس شركت و آخرین تغییرات آن ( صورتی كه متقاضی شخص حقوقی باشد)
  5. حق الثبت نام دفاتر بازرگانی با عنایت به قانون درآمدهای دولت و مصرف آن موارد معین مبلغ چهل هزار ریال می باشد كه پس از اخذ فیش نسبت به واریز مبلغ مذكور شعب بانك ملی معین اقدام و رسید پرداخت به واحد مربوطه بهمراه سایرمدارك ارائه گردد.
  6. چنانچه امور توسط وكیل رسمی شركت یا شخص انجام می شود اصل یا فتوكپی برابر اصل سند رسمی وكالت نامه
  7. پس از تهیه مدارك فوق الاشعار به واحد ثبت نام دفاتر بازرگانی مراجعه ومسئول مربوطه نسبت به ثبت اظهارنامه ها دفتر ثبت نام تجارتی اقدام و شماره دفتر را روی سه نسخه اظهارنامه درج و نسبت به امضا و مهر نمودن اظهارنامه ها اقدام می نماید سپس یك نسخه از اظهارناه را جهت بایگانی سوابق ضبط و دیگر نسخ را تحویل متقاضی میدهد. این مرحله انجام كار اداره ثبت شركتها به اتمام رسیده با دست داشتن مدارك به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مراجعه گردد.

موارد قابل توجه برای اخذ کارت بازرگانی در اداره ثبت شركتها:

  • امضای دوبرگ اظهارنامه پلمپ دفاتر وسه برگ اظهارنامه کارت بازرگانی و صورت شركت بودن زدن مهر شركت روی آن
  • امضا وكالت نامه وكیل مربوطه توسط شخص و صورت شركتی بودن کارت زدن مهر شركت بر روی امضای مدیرعامل
  • پرداخت مبلغ 500000 ریال به عنوان كارمزد و واریزی ثبت شركتها و حق الوكاله وكیل
  • ارائه كپی شناسنامه برای کارت شخصی وارائه كپی كلیه مدارك شركت و روزنامه رسمی و كپی شناسنامه مدیرعامل برای شركت

پس از تكمیل مدارك بالا و تسلیم آن به شركت سه روز بعد به شركت مراجعه كرده و ضمن دریافت اسناد و مدارك به شرح بالا مراحل زیر را دنبال می كنید

  • ابتدا با همراه داشتن دو قطعه عكس و مدارك تسلیمی از طرف شركت به اتاق بازرگانی واقع خ طالقانی جنب سفارت امریكا تشریف برده و به مسئول مربوطه مراجعه و با ارائه مدارك تقاضای معرفی نامه به اداره سو پیشینه و دریافت فرمهای مخصوص کارت بازرگانی را می نمایید
  • سپس بعد از اخذ معرفی نامه به نزدیكترین محل اداره تشخیص هویت نیروی انتظامی مراجعه تا از شما انگشت نگاری به عمل آید
  • فرمهای مخصوص کارت بازرگانی را تایپ وتنظیم به شركت تحویل می دهید و مورد مراحل بعدی مشورت می نمایید
  • از میان فرمها یك فرم به نام ( فرم الف) مخصوص ارائه به بانك جهت گرفتن استعلام خوش حسابی جهت شركت شما و یا شخص شما می باشد كه همزمان با عملیات انگشت نگاری می توانید به همراه فرم الف به بانك مربوطه مراجعه و فرم را تحویل فرمایید و اگر شركت جدیدالتاسیس باشد می بایست از حساب جاری مدیرعامل نیز استعلام به عمل آید و صورت نداشتن حساب جاری مدیرعامل باید حتما سه ماه از افتتاح حساب شركتی گذاشته باشد
  • فرم د) را از اوراق جدا كرده و به دفتر خانه ای برده و صورت شركتی بودن امضا و مهر و شخصی بودن امضا را گواهی می نمایید
  • مورد کارتهای شخصی ارائه دو نفر معرف با سابقه 3 سال بازرگانی كه دارای کارت بازرگانی می باشند الزامی است مگر اینكه متقاضی دارای مدرك لیسانس باشد كه ارائه معرفین ( فرم ج) صورت می گیرد
  • مهمترین مرحله اگر سند مالكیت به صورت شش دانگ متعلق به متقاضی کارت باشد مشكلی نیست ولی اگر محل اجاره باشد باید همراه اجاره نامه محل و فیش برق و تلفن و اصل سند مالكیت شش دانگ به همراه شخص مالك محل به اتاق بازرگانی مراجعه گردد

پس از تكمیل موارد بالا به همراه مدارك زیر به اتاق بازرگانی مراجعه و اقدام به تکمیل مدارک نمایید

  1. فرمهای تایپ شده اتاق بازرگانی به طور كامل كه توسط شركت صورت گرفته است
  2. اصل و كپی گواهی حسن اعتبار بانكی و تایید اداره اعتبارات مبنی برنداشتن چك برگشتی از شخص یا مدیرعامل شركت
  3. اصل كلیه مدارك معرفین و كپی از کارت بازرگانی ایشان و تاییدیه توسط ایشان مبنی برمعتبر بودن شما
  4. اصل وكپی تعهدنامه و تصدیق امضا شخص یا مدیرعامل و مهر شركت دفترخانه
  5. مدارك به ثبت رسیده توسط شركت و گواهی پلمپ آن كه مرحله اول به شما تسلیم گردیده است
  6. اصل و فتوكپی گواهی عدم سو پیشینه مدیرعامل یا شخص
  7. چهار قطعه عكس 4*6 بدون روتوش و كراوات
  8. اصل و دو سری كپی از شناسنامه و کارت پایان خدمت مدیرعامل یا شخص متقاضی
  9. اصل و دو سری كپی سند مالكیت حتی صفحات سفید سند و فیش نوسازی و قبض برق و تلفن
  10. مبلغ 260000 ریال وجه نقد

اخذ دو کارت بازرگانی و نحوه صدور همزمان برای یکنفر

طبق همین قوانین تجاری کلیه افراد اعم از حقیقی و حقوقی می توانند برای درخواست کارت بازرگانی مشروط به داشتن شرایط لازم اقدام نمایند. در نظر داشته باشید که هر فرد در ایران تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد و تنها در صورتی برای یک نفر دو کارت صادر می شود که کارت دوم به نمایندگی از یک شرکت حقوقی باشد. با این توصیف برخی افراد می توانند یک کارت بازرگانی به نام خود و با شرایط حقیقی و یک کارت بازرگانی به نمایندگی یک شرکت حقوقی و بصورت حقوقی داشته باشند.

موسسه حقوقی ویونا که از معتبرترین و به نام ترین موسسات حقوقی بین المللی ایران است می تواند شما را از دغدغه های موجود در مسیر دریافت کارت بازرگانی نجات دهد. کارشناسان این موسسه از بهترین وکلای شناخته شده ایران هستند که همواره پاسخگوی مشتریان خود بوده و در کمترین زمان و با بالاترین اعتبار ممکن، کارت بازرگانی مورد نیاز شرکت ها و افراد حقیقی را اخذ و یا تمدید می کند. تنها با یک تماس با وکلای این موسسه از مزایا و خدمات بی نظیری که در این موسسه ارائه می شود آگاهی خواهید یافت.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.71 (تعداد رای 31)

 آشنای با مالیات بر ارزش افزوده :

مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات عام(بر عموم کالاها و خدمات مگر موارد معاف تعلق می گیرد )است.که به صورت چند مرحله ای است و از اضافه ارزش کالاهای تولید شده ویا خدمات ارائه شده در مراحل مختلف تولید و توزیع اخذ میشود .
به عبارت دیگر مالیاتی است که در طول فرایند تولید و خدمات از محل تولید تا فروش کالا به مشتری نهای که مرحله به مرحله است اخذ می شود .

نکته مهم این است چون حجم ارزش افزوده های بنگاه های اقتصادی در یک کشور برابر تولید ملی همان کشور است
(استهلاک + سود + بهره + دستمزد = معاملات واسطه ای – کل معاملات = ارزش افزوده )
در واقع پایه مالیات بر ارزش افزوده تولید ناخالص ملی است .

مزایا مالیات بر ارزش افزوده :
1- در امد زای جدید به منظور پاسخگوی به هزینه های دولیت
2- فرار مالیاتی
3- نوسازی و ایجاد تحول در نظام مالیاتی
4- کمترین تاثیرات منفی

مالیات ارزش افزوده در ایران :

میزان مالیات بر ارزش افزوده در ایران تنها 3 در صد است در حالی که در 70 در صد کشور های که از این نوع مالیات استفاده می کنند .نرخ مالیات بر ارزش افزوده بیش از 15 در صد است .
بعد برخی از کالاهای هستند مثل : کالاهای اساسی . پروتئینی. محصولات کشاورزی و نشریات و مطبوعات از پرداخت مالیات معاف هستند .

نحوه ی محاسبه مالیات بر ارزش افزوده :
تسویه حساب بازرگانان با مالیات 10 % :
خرید یک جنس به بهای مثلا 100 ریال + 10 ریال مالیات و افزودن ارزش جنس.... و در انتهای 300 ریال فروش با 27/27 ریال مالیات نهفته در بهای فروش ما به تفاوت قابل پرداخت به خزانه دولت = 17/27 ریال
در واقع 100 ریال + 10 % = 110 ریال---- افزودن ارزش (دلالی . فروش یا تولید فرقی نمی کند ) ------- فروش به قیمت ۲۷۲/۷۳ ریال + ۱۰٪ مالیات (= ۲۷/۲۷) = ۳۰۰ ریال

روش قیمت گذاری و فاکتور نویسی در بازار :

بنا به قوانین بسیاری از کشور ها فروشنده ها وظیفه دارند قیمت کل که حاوی ((مالیات بر ارزش افزوده است )) را روی کالا بنویسند
روش قیمت گذاری به صورت ((قیمت پایه)) + ((مالیات بر ارزش افزوده )) ممنوع است .
بلکه فروشنده ها موظف هستند در فاکتور نویسی ((مثلا رسید صندوق)) در انتهای محاسبه ((مبلغ قابل پرداخت )) و (( رقم مالیات بر ارزش افزوده ))را به صورت جداگانه استخراج کنند و به همراه(( نرخ در صد)) ان را بنویسند .

مثال : 110 ریال بهای فروش کل----- رسید صندوق : قیمت کل = 110 ریال . دارای 10 ریال مالیات بر ارزش افزوده به نرخ 10 %
به طور کلی برخی از کالا ها و خدمات به 3 دلیل زیر از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند :

1- کاهش خاصیت تنازلی مالیات بر ارزش افزوده
2- کاهش اثر تورمی و حمایت از اقشار کم در امد
3- کاهش هزینه های اجرای و وصول مالیات

جمع بندی و نتیجه گیری :

1- مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر فروش چند مرحله ای است که بر اساس در صدی از ارزش افزوده در هر مرحله تولید اخذ می شود
2-مالیات بر ارزش افزوده دارای 3 نوع است (تولیدی- مصرفی – درامدی ) نوع تولیدی وسیعترین پایه مالیاتی و نوع مصرفی کم ترین پایه مالیاتی را دارد. نوع مصرفی هم کم ترین پایه مالیاتی را ایجاد می کند و بسیاری از کشور ها از این نوع استفاده می کنند. نوع درامدی نیز بر تولید خالص ملی تعلق دارد
3- از دلایل مهم به اجرا در اوردن مالیات بر ارزش افزوده . کاهش فشار مالیاتی بر تولید و سرمایه گذاری مولد اقتصادی و افزایش کارای نظام مالیاتی است

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.73 (تعداد رای 139)

منطقه آزاد چیست و چه محاسنی دارد؟

منطقه آزاد محدوده بندری و غیر بندری میباشد که طبق ماده 13 قانون مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 7/6//62 اشخاص حقیقی و حقوقی که مناطق آزاد مذکور انواع فعالیت های اقتصادی اشتغال دارند نسبت هر نوع فعالیت اقتصادی منطقه از تاریخ شروع بهره برداری مندرج مجوز مدت 15 سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی ها معاف می باشند. مناطق آزاد مشمول مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده وشامل مزایای همچون معافیت های مالیاتی-بخشودگی سود و عوارض گمرکی و عدم وجود تشریفات زاید ارزی و اداری و همچنین سهولت و تسریع فرایند های واردات و صادرات با جذب سرمایه گذاری های خارجی و انتقال فناوری توسعه سرزمین اصلی می باشد.

تعریف سازمان ملل متحد (یونیرو) از مناطق آزاد عنوان (محرکه) جهت تشویق صادرات صنعتی تلقی می گردد. همچنین برداشت جدید از مناطق آزاد که منطقه آزاد پردازش صادرات معروف است . ناحیه صنعتی ویژه ای خارج از مرز گمرکی که تولیداتش جهت گیری صادراتی و ارز گفته می شود. فلسفه این اصطلاح را می توان تفسیر استراتژی واردات و استراتژی توسعه صادرات دانست.

*مزایای ثبت شرکت مناطق آزاد:

  1. معافیت مالیاتی (20)ساله برای هر نوع فعالیت های اقتصادی
  2. 100%مالکیت خارجی
  3. ورود اتباع خارجی بدون اخذ ویزا
  4. تضمین و حمایت قانونی از سرمایه گذاران خارجی
  5. عدم محدودیت ها انتقال ارز دیگر مناطق آزاد ایران با سایر کشور ها.
  6. خدمات گسترده بانکی و بیمه ای (هم دولتی هم خصوصی)
  7. خدمات پولی و بانکی انعطاف پذیر
  8. انجام معاملات ارزی
  9. معافیت از حقوق گمرکی برای واردات مواد اولیه ماشین الات صنعتی واحد های تولیدی
  10. فعالیت بورس نفت و محصولات پتروشیمی و بورس بین المللی اوراق بهادار
  11. ثبت سهل و اسان شرکت ها و موسسات صنعتی و موسسات فرهنگی و مالکیت معنوی
  12. مقررات آسان برای ورود کالا های مجاز
  13. تشریفات ساده برای صادرات مجدد و ترانزیت کالا
  14. امکان صادرات کالاها ی تولید شده کیش سایر سرزمین اصلی
  15. نرخ های مناسب برای مصرف انرژی
  16. آزادی کامل ورود و خروج اصل سرمایه و سود حاصل از فعالیت های اقتصادی
  17. صدور محصولات خارج از کشور بدون پرداخت عوارض گمرکی و بندر گاهی
  18. شرایط و مقررات ساده کار و دسترسی نیروی کار ماهر

منطقه آزاد چیست؟

ایران هشت منطقه آزاد تجاری و صنعتی دارد که شامل:

  1. منطقه آزاد کیش
  2. منطقه آزاد قشم
  3. منطقه آزاد چابهار
  4. منطقه آزاد اروند
  5. منطقه آزاد بندر انزلی
  6. منطقه آزاد سلفچگان
  7. منطقه آزاد ماکو
  8. منطقه آزاد ارس می باشد . که تمام مناطق آزاد ذکر شده 15 سال معافیت از مالیاتی را برخوردار می باشد.

برخی از مهمترین تفاوت مناطق آزاد ویژه را می توان موارد زیر خلاصه کرد:

معافیت مالیاتی مدت 15 سال مناطق آزاد وجود دارد ودر مناطق ویژه اقتصادی تخفیف مالیاتی طبق مقررات داخل کشور است. خرده فروشی کالا مناطق ویژه اقتصادی فقط برای اتباع خارجی امکان پذیر است
ولی مناطق آزاد خرده فروشی برای اتباع خارجی و داخلی امکان پذیر می باشد. مقرررات روادید برای اتباع خارجی مناطق ویژه اساس ضوابط داخل کشور است ولی مناطق آزاد روادید مرزهای ورودی اعطا می گردد.
مقررات کار و بیمه اجتماعی استخدام اتباع خارجی مناطق آزاد تابع مقررات خاص مناطق می باشد
دسترسی مناطق ویژه اقتصادی تابع مقررات داخل کشور است.

مشوق های سرمایه گذاری حوزه بازرگانی و ثبت شرکت ها

  1. ثبت شرکت

    انواع شرکت ها و موسسات غیر تجاری مذکور قانون تجارت و سایر قوانین ایران بدون وجود بوروکراسی اداری منطقه قابل ثبت می باشند. ویژگی ثبت شرکت منطقه نسبت سایر مناطق شرح ذیل است:

    • الف) سهولت تعیین نام وموضوع: تعیین نام اشخاص حقوقی مدت چند دقیقه انجام می گیرد.ضمنا خصوص انتخاب موضوع با توجه قوانین مناطق آزاد و ویژه ماده 5 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری_ صنعتی سختگیری بسیار کمتری نسبت سرزمین اصلی صورت می گیرد.
    • ب) حذف بورکراسی اداری زائد و سهولت فرایند ثبتی: متقاضیان می توانند با راهنمایی و مشاوره کارشناسان اداره ثبت شرکت ها و شرکت خود را ظرف یک الی یک روز و نیم ثبت برسانند که این مدت زمان نحو قابل ملاحظه ای از سرزمین اصلی و حتی سایر مناطق آزاد کمتر بوده نحوی که این مدت زمان فرایند ثبت شرکت قابل رقابت با سایر مناطق آزاد جهان و کشور های پیشرفته می باشد.
    • ج) ثبت شرکت با سهامداران صدرصد خارجی:  استناد ماده 2و5 مقررات سرمایه گذاری مناطق آزاد تجاری – صنعتی هیچ محدودیتی برای ثبت اشخاص حقوقی از حیث تابعیت وجود ندارد نحوی که سرمایه گذاران خارجی می توانند فعالیت های اقتصادی منطقه هر نسبتی سرمایه گذاری نمایند.
    • د) وجود دفاتر مجازی جهت استفاده سرمایه گذاران: اشخاص حقوقی که فاقد اقامتگاه قانونی می باشند می توانند دلخواه برای مدت 3 ماه از صندوق پستی یا 6 ماه از دفاتر مجازی استفاده نمایند.PAPER OFFICE
  2. ثبت سفارش

    راستای توسعه تجارت الکترونیک و جهت جذب بازرگانان و سرمایه گذاران سازمان منطقهآزاد با همکاری وزارت بازرگانی و مرکز توسعه صادرات ایران از تاریخ 27/3/89 سیستم ثبت سفارش کالا را راه اندازی کرده که این سیستم علت سهولت ثبت سفارش برای بازرگانان و سرمایه گذاران این مدت کوتاه مورد استقبال بسیاری از بازرگانان قرار گرفته است.

  3. حمایت از پرونده های خاص

    سازمان منطقهآزاد ضمن برخورد قاطع با برند های تقلبی و جلوگیری از نصب تبلیغات اشخاص حقیقی یا حقوقی فاقد نمایندگی مزایای خاصی را برای صاحبان برند های معتبر اعم از داخلی یا خارجی نظر گرفته که از جمله انها می توان موارد ذیل اشاره کرد:
    -شرکت های تجاری که نمایندگی شرکت های اصلی و معتبرخارجی را دارا بوده و کالاهای خود را با ضمانت نامه ارائه دهند صورتی که این نمایندگی جزیره کیش ثبت رسیده باشد با ارائه مدارکه مثبته و تایید مدیریت بازرگانی سازمان از 50%عوارض معاف خواهد بود(ماده 18-6 دستورالعمل شماره 31/434770)
    - صورت داشتن نمایندگی معتبر کالاهای دارای مارک مشهور با استاندارد معتبر از ده درصد تخفیف نسبت عوارض متعلقه برای کالاها با شرایط مندرج این بند برخوردار خواهد شد(بند ب ماده 17-4 دستورالعمل گمرک 31/403730)

  4. امور گمرکی

    تخفیف ویژه تعرفه گمرکی

    - با توجه مصوبه هیات وزیران مبنی بر 15% تخفیف تعرفه گمرکی منظور تشویق جذب و رونق صادرات مجدد کالاهایی که عنوان صادرات مجدد وارد منطقه و سپس داخل کشور صادر می گردد با مشخص کردن وجه پروانه های ورود (اظهارنامه) و تعیین ارزش کالا +کرایه(ارزش فاکتور) 15% از کل مبلغ تعرفه گمرکی ورود سرزمین اصلی از صاحب کالا اخذ و سپس با ارائه مدرک مثبته دال بر ورود کالای مربوطه داخال کشور (پروانه گمرکی) 7% الی 5/11% از 15%مبلغ اخذ شده صاحب کالا عودت داده می شود.
    - کلیه موارد اولیه وارداتی و ماشین الات صنعتی واحدهای تولیدی از پرداخت حقوق گمرکی معاف می باشند.

  5. امور حمل ونقل

    با توجه مصوبه هیات مدیره سازمان منطقه آزاد راستای جذب و تشویق ورود و صدور کالا کلیه بازرگانان تجاری که کالاهای خودرا از طریق کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران وارد منطقه می نماینند 30% تخفیف هزینه حمل کالا داده می شود.

سیاست های حمایتی سیستم بانکی مالی اعتباری و بیمه منطقه آزاد کیش

1- انتقال حوالجات ارزی کشورهای همسایه بسیاری از کشورهای همسایه دنیا:

خواست کنندگان حوالجات ارزی می توانند با پرداخت معادل ریالی (بدون محدودیت) و یا پرداخت ارز ان حواله و یا معادل ان ارز دیگر (با رعایت مقررات پیشگیری از پولشویی) وجه مورد نظر خود را بانک دیگر ارسال نمایند.
برای ارسال حواله ارائه مشخصاتی همچون نام کامل ذینفع شماره حساب نشانی و شماره تماس ذینفع BIC بانک مقصد (کد سوئیفتی) (INTERNATIONAL BANK ACCOUNT NUMBER )IBAN شماره بین المللی حساب بانکی و علت ارسال وجه ضروری می باشد کارمزد حوالجات داخلی و خارجی شرح زیر می باشد:

حوالجات داخلی شعب همان بانک نیم هزار و شعب سایر بانک ها یک هزار می باشد.
کارمزد حوالجات خارجی نیز یک ونیم هزار می باشد حداقل کارمزد برای حوالجات چه داخلی و چه خارجی 3 دلار امریکا می باشد .
حاکثر این کارمزد نیز ترتیب پنجاه و یکصدو پنجاه دلار می باشد
لازم یاداوریست انتقال وجه توسط فرستنده حواله حساب خودش شبکه یک بانک داخل کشور بدون کارمزد می باشد. معاملات ارزی واحدهای بانکی مناطق آزاد تجاری وصنعتی،تابع مقررات ارزی سایر نقاط کشور نبوده و کارمزد عملیات بانکی ،نرخ های خرید و فروش ارز، سود تسهیلات اعتباری دریافتی و سپرده های مختلف وهمچنین سود تسهیلات اعطایی، بر اساس شرایط عرضه و تقاضا بازار طورآزادانه تعیین می شود.

2- خرید و فروش ارزهای مهم مقابل ریال بدون هیچگونه محدودیت:

بانک های جزیره کیش از انجای که منطقهآزاد کیش قرار دارند می تئانند ارزهای معتبر و CONVERTIBLEرا مانند دلار ویورو بدون محدودیت خریداری نموده و یا فروش برسانند. لازم ذکر است که خرید ارز رعایت مقررات پولشویی همانند سرزمین اصلی لازم الاجرا بوده و فروش ارز نیز اگر چه بر خلاف قوانین سرزمین اصلی نیازی ارائه مدارکی مانند گذرنامه و روادید نمی باشد ولی ارز مورد درخواست مشتری باید ان زمان بانک موجود باشد . ضمن خرید ارزهای انتقالی از طریق سیستم بانکی بین المللی از جمله حوالجات ارزی و سایرابزارهای معتبر بانکی و موجود ی حساب های ارزی بدون هیچگونه محدودیتی مجاز می باشد. کارمزد خرید اسکناس یک هزار و کارمزد فروش دو هزار می باشد. تبدیل ارز ریال از محل حواله ارزی حساب های ارزی و حساب های واسطه ای بانک نیز بدون کارمزد می باشد . پرداخت ارز صورت اسکناس از حساب مشتری نیز صورتی که ایشان ارز را صورت اسکناس حسابشان واریز کرده باشند بدون کارمزد خواهد بود و غیر این صورت ( حالتی که وجوه واریز شده حساب از محل حواله های یافت شده باشد) پرداخت ارز صورت اسکناس دو هزار کارمزد خواهد داشت . نرخ خرید و فروش ارزها و همچنین تبدیل انها ریال مناطق آزاد بر اساس عرضه و تقاضا بازارآزاد تعیین می گردد.

3- تامین مالی پروژه ها برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی بر اساس سیاست ها و مراحل تایید شده ای برای KFZ:

تامین مالی پروزه ها و طرح ها قالب تسهیلات فاینانس و ریفاینانس انجام می پذیرد. اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی عنوان وارد کنندگان کالاهای سرمایه ای ،تجهیزات، ماشین الات خطوط تولیدی و خدمات فنی و مهندسی و نصب و راه اندازی، اموزش و دانش فنی، واجدین شرایط استفاده از تسهیلات فاینانس می باشند.
دوره استفاده از تسهیلات معمولا بین 1 تا 3 سال جهت ساخت و اجرا طول می انجامد. تسهیلات ریفاینانس نیز قالب اعتبارات اسنادی ریفاینانس با یوزانس داخلی ،اعتباری است که چهار چوب یک خط اعتباری کوتاه مدت برقرار شده بین دو بانک یا موسسه مالی تحت یک قرار داد گشایش می گردد. سر رسید هر اعتبار اسنادی تحت قرار داد تسهیلات بر اساس شرایط تسهیلات مربوطه می باشد. دوره باز پرداخت تسهیلات ریفاینانس حداکثر یک سال پس از پرداخت توسط کارگزار فروشنده از زمان معامله اسنادی می باشد. منظور تسهیل و تسریع انجام امور مربوطه اخذ تسهیلات ارزی میان مدت جهت اجرای طرح های عمرانی و صنعتی ،مجریان طرح ها می توانند با بانک خود هماهنگی های لازم را عمل اورده و نسبت اخذ مجوزهای لازم و ارائه مدارک مثبته و انجام امور بانکی مربوطه اقدام نمایند. پس از انکه شرایط قرارداد تجاری تنظیم شده و انطباق ان با مقررات ارزی جاری و امکان گشایش اعتبار اسنادی مربوطه توسط بانک عامل (متعاقب صدور مصوبه اعتباری و ارسال نسخه ای از قرارداد تجاری توسط مجری طرح بانک عامل)مورد تائید قرار گرفت بانک نسبت مراحل اجرائی دریافت تسهیلات خارجی اقدام خواهد نمود. شایان ذکر است مجریان طرح ها بایدتا زمان صدور تائیدیه توسط بانک عامل مجوز های قانونی مربوطه ویژه تائیدیه شورای اقتصادی و همچنین اسناد انجام مناقصه (یا ترک تشریفات مناقصه) برای طرح های دولتی را بانک خود تسلیم ودر رفع اشکالات احتمالی قرارداد تجاری ارائه شده کوشش لازم معمول نماید.

4- تسهیلات و خدمات بازرگانی شامل گشایش، ابلاغ معامله اسناد اعتبارات وارداتی /صادراتی ،ضمانت نامه ها برات اسنادی و اسناد (وصولی)دیسکانت واگذاری عواید اعتبارات صادراتی با نرخ های مناسب:

بانک های جزیره کیش علاوه بر انکه کلیه خدمات مربوط CASH AGAINST DOCUMENT CAD (پول نقد برابر سند ) و گشایش اعتبار اسنادی خارجی و داخلی ارز و ریال صورت دیداری و مدت دار ارائه می دهند ، دیگر خدمات بازرگانی را نیز قالب بانک ابلاغ کننده ،بانک معامله کننده و بانک پوشش دهنده انجام می رسانند. ضمن این بانک ها با دریافت اعتبارات اسنادی از دیگر بانک ها (اعتبار صادراتی) و معامله اسناد ان ،اسناد سر رسید اینده را با نرخ های مناسب دیسکانت می نماید.وجه اسناد دیسکانت شده خواست فروشنده حساب موردنظر وی حواله خواهد شد. از انجا که توضیح جزئیات این خدمات و کارمزد ها و نرخ های مربوطه حوصله این نوشتار نمی گنجد لذا مشتریا ن می توانند برای اطلاع از کارمزد ها و جزئیات مراحل انجام کار با بانک خود تماس حاصل نمایند. رابطه با ضمنانت نامه های ارزی بانک ها انواع ضمانت های ارزی شامل ( ضمانت نامه های وارداتی) ( قبال تضمین متقابل کارگذاران )(ضمانت نامه های حسن انجام کار )و (ضمانت نامه های پیش پرداخت )را صادر می نمایند.

5- وام و تسهیلات ارز :

تسهیلات ارزی منظور ایجاد شرایط لازم جهت گسترش امور بانکی (داخلی صادرات واردات) عنوان سرمایه نقدی (منابع) اختیار متقاضی واجد شریط اعم از شخص حقیقی یا حقوقی قرار خواهد گرفت.این تسهیلات منظور خرید و صدور کالا خارج از کشور مقصد فروش (صادرات) و یا منظور خرید و ورود کالا از خارج مناطق آزاد تجاری صنعتی (واردات )میزا ن تسهیلات بر اساس قیمت خرید کالا و هزینه حمل تعیین می گردد. و حداکثر 90% مبلغ پیش فاکتور خواهد بود . مدت قرار داد تسهیلات متناسب با یک دوره خرید و فروش و حداکثر شش ماه می باشدشایان ذکر است مدت قرار داد تسهیلات قابل تمدید نمی باشد و تنها موارد استثنائی مهلت مذکور قابل افزایش خواهد بود. نرخ سود تسهیلات با لحاض نمودن شرایط بازار منطقه وبین المللی صورت موردی و با توجه نوع ارز ،میزان و مدت تسهیلات تعیین می گردد. باز پرداخت تسهیلات ارزی می تواند پایان دوره و یا ماهیانه صورت پذیرد.

6- گشایش حساب های ارزی برای اشخاص حقیقی و حقوقی ارز های مهم با نرخ های سود مناسب:

بانک های جزیره کیش برای مشتریان خود انواع حساب های ارزی را شرح ذیل گشایش می نماید :

الف) حساب قرض الحسنه جاری ارزی:
دارای دسته چک ارزی بوده و مانده حساب سود تعلق نمی گیرد. گشایش حساب جاری ارزی پس از دریافت تایید نداشتن چک برگشتی و یافت مدارک مربوطه از مشتری انجام خواهد گردید .مشتری می تواند برای پرداخت وجه گشایش حساب ،ریال و یا ارز ان را پرداخت نماید.

ب)حساب قرض الحسنه پس انداز ارزی (دفترچه پس انداز):
پس اندازهای ارزی ارزهای معتبر و یا حداقل یکصد دلار ،یکصد یورو ویا معادل یکصد دلار برای دیگر ارزها گشایش می گردد. پس اندازهای ارزی ، حساب قرض الحسنه بوده و سودی انها تعلق نمی گیرد. و متناسب با سیاست بانک مربوطه قرعه کشی های دوره ای شرکت داده شده و از جوایز ارزنده برخوردار خواهد شد.
شایان ذکر است تبدیل ارز ریال از محل حساب پس انداز،بدون کارمزد می باشد.

ج)سپرده مدت دار (یک ماهه ،سه ماهه،شش ماهه،،نه ماهه،یک ساله)
سپرده های مدت دار سود تعلق می گیرد و سر رسید سپرده سود مربوطه حساب اعلام شده توسط مشتری واریز خواهد گردید. حداقل مبلغ مورد نیاز برای گشایش سپرده مدت دار یک هزار دلار، یا یک هزار یورو، و یا معادل یک هزار یورو و یا یک هزار دلار برای سایر ارز ها می باشد. نرخ سود این گونه حساب ها متناسب با شرایط عرضه و تقاضا بازار و توافق سپرده گذاری با بانک مربوطه تعیین می گردد.

بیمه

شرکت های بیمه با استفاده از کلیه امکانات خود و دسترسی با بیمه گران اتکای سرزمین اصلی،همچنین کار گزاران و بیمه گران صاحب نام بین المللی توانایی حمایت همه جانبه از رشد سرمایه گذاری این منطقه و سایر مناطق مشابه و همچنین ارائه سرویس های مناسب جهت ارامش خاطر و امنیت سرمایه گذاران محترم را دارا می باشند.که از جمله این توانایی ها می توان امکان ارائه پوشش ریسک سرمایه گذاری ها شرح ذیل بیمه نامه های متناسب اشاره نمود:

-ریسک های اقتصادی مانند تغییرات و نوسانات نرخ ارز ،عدم منفعت و انتقال سرمایه
- ریسک های حقوقی و سیاسی مانند تغییر قوانین مالکیت ،تجارت ،دستور العمل ها و ایین نامه های منطقه ای و نیز ریسک هایی که واسطه جنگ ،اشوب و . . . . . وقوع می پیوندند.
- ریسک های مرتبط بر پروژه ها اعم از ریسک های طبیعی و سایر سوانح منجر ب خسارت بخش های اموال ، فنی و مهندسی ، مسئولیت ها ،اشخاص ، مدیریت پروزه و. . . .
علاوه بر موارد مطروحه فوق با توجه امکانات فنی مو جود ،این شرکت توانایی طراحی پوشش های مختلف بیمه ای قالب بیمه نامه های مد نظر سرمایه گذاران محترم را با هر سقف از سرمایه دار می باشد.

فرودگاه بین المللی کیش:

چهارمین فرودگاه کشور از نظر حجم عملیات پروازی
□ بهره مندی از دو باند پروازی استاندارد هریک طول 3360 متر با قابلیت پذیرش انواع هواپیماهای پهن پیکر ، تاکسی وی موازی طول 3360 متر و 14 دستگاه تاکسی وی فرعی، پارکینگ با ظرفیت 12 موقعیت توقف هواپیما صورت همزمان
□ 5 ترمینال مجهز مسافری مساحت 13 هزار متر مربع جهت سرویس دهی همزمان 10 پرواز داخلی و بین المللی
□ امکان نشست و بر خاست هواپیما شب با بهره مندی از سیستم روشنایی باند
□ پذیرش بیش از 2 میلیون مسافر و 20 هزار سورتی پروازی ورودی و خروجی سال 89
□ قابلیت پذیرش 4 میلیون مسافر و 30 سورتی پروازی ورودی و خروجی سال
□ انجام عملیات پروازی منظم روزانه بیش از 10 مسیر داخلی و 2 مسیر خارجی
□ فعالیت منظم بیش از 13 شرکت هواپیمای داخلی فرودگاه کیش
□ پذیزش روزانه 60 سورتی پرواز و 6 هزار نفر مسافر داخلی و خارجی طور متوسط و افزایش ان تا سقف 100 سورتی پروازی روزانه ایام نوروزی و جشنواره تابستانی
□ ارائه خدمات هندلینگ هواپیما و بار صورت یکپارچه با رعایت کیفیت ایمنی منطبق با استاندارد
□ اجرای سیستم مکانیزه و یکپارچه ی پذیری مسافر ، برای اولین بار سطح فرودگاههای کشور
□ ارائه خدمات تشریفات اختصاصی ((CIPشامل پذیرش ،خدمات و ترانسفر فرودگاهی صورت اختصاصی
□ امادگی پذیرش و ارسال بار هوائی (پست هوائی) مقاصد داخلی و خارجی
□ تسهیل ورود و خروج اتباع خارجی بدون نیاز اخذ روادید و با کمترین بروکراسی و تشریفات فرودگاهی
□ فضای نمایشگاهی مناسب وسعت 21 هزار متر مربع مجاورت فرودگاه
□ دسترسی اسان فاصله ای کوتاه بندر تجاری کیش و امکان استفاده از حمل و نقل ترکیبی

بندر تجاری کیش ،بزرگترین بندر تجاری جزایر ایران

□ بهره مندی از 12 پست اسکله عمومی و 2 پست اسکله نفتی فعال و امکان پذیرش و پهلو دهی کشتی ها با ظرفیت حداکثر 6000تن و ابخور حداکثر 5/7 متر
□ ظرفیت سالانه 5/3 میلیون تن انبار داری و همین میزان بار اندازی کالا با بهره مندی از 26 باب انبار عمومی و 52 باب انبار اختصاصی مساحتی بالغ بر 5/4 هکتار و چندین قطعه انبار روباز عمومی و اختصاصی و بار انداز مساحت تجمعی 25 هکتار
□ راه اندازی 450 متر طول اسکله جدید کانتینری و عمومی با ظرفیت پهلو دهی شناورهای 12000 تنی تا سال 1390
□ برقراری خط منظم حمل و نقل دریایی کانتینر(ترانشیپمنت) از بندر عباس و جزیره قشم کیش
□ دارای ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری 3/2 میلیون تن کالا و40 هزار TEU کانتینر و ظرفیت جابجایی 730 هزار مسافر سال
□ پایانه مسافر بری مساحت 3600 متر مربع جهت تردد مسافرین بنادر داخلی و خارجی
□ پایین بودن زمان انتظار کشتی دلیل ترافیک محدود بندر و سرعت بالای عملیات تخلیه و بارگیری
□ پشتیبانی از سکو ها ومناطق نفتی واقع جزایر خارک، سیری، لاوان و منطقه پارس جنوبی
□ برقراری سفرهای منظم مسافری مسیر بندر چارک ،افتاب و لنگه کیش
□ امکان برقراری سفر منظم دریایی مسیر بنادر امارات متحده عربی و سایر شیخ نشین ها
□ ورود و خروج کالا از / تمامی بنادر جنوبی داخل کشور و بنادر کشور های حوزه خلیج فارس و حتی دریای عمان
□ امادگی جهت واگذاری زمین منظور ایجاد مراکز تبادل کالا(کارگوویلیج) توسط بخش خصوصی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 1.98 (تعداد رای 129)

ثبت تغییرات شرکت و صورتجلسات

پس از به ثبت رسیدن شرکت چنانچه سهامداران و هیئت مدیره شرکت تصمیم به تغییرات شرکت داشته باشند طی مجمع عمومی فوق العاده و یا مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده با تمام و یا اکثریت حضور شرکا امکان پذیر می باشد. هرگونه ثبت تغییرات شرکت ازقبیل تغییرآدرس، انحلال، ورود و خروج شریک ،افزایش و یا کاهش سرمایه ،تبدیل سهام بانام به بی نام ،تعیین اعضاء هیئت مدیره ،انتخاب بازرس ،تعیین حق امضاء و ... در مجامع ذیل قابل برگزاری می باشد:

  • اختیارات مجمع عمومی فوق العاده :
    • افزایش سرمایه و یا کاهش سرمایه (که می تواند باورود وخروج شریک برگزارشود).
    • اصلاح مفاد اساسنامه که می تواند شامل :تغییرآدرس ،تبدیل سهام بی نام به بانام ،نقل و انتقال سهام و یاسهم الشرکه ،تاسیس شعبه ،افزایش یا کاهش سرمایه و یا ورودشرکا و خروج شرکا و سایرمواردی که طبق قانون تجارت درصلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می تواند برگزار شود.
  • اختیارات مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده :
    • صلاحیت برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده در جلسه انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین سمت مدیران و حق امضاء می باشد.

نکته :تصویب ترازنامه سالیانه که می تواند در مجمع عادی سالیانه در چهار ماهه اول سال برگزار شود و در صلاحیت و اختیارات مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده هم می تواند برگزارکرد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت تغییرات شرکت و موسسات :

  1. کپی اساسنامه شرکت
  2. روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
  3. لیست شرکا با میزان سهام
  4. کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی افراد
  5. اصل مدارک شناسایی اشخاص خروجی و حضور جهت امضاءدر دفاتر اداره ثبت شرکت ها
  6. در صورت انحلال شرکت حضور تمامی شرکا و مدیر تسویه الزامی است.

انواع ثبت تغییرات شرکت

از موضوعات بسیار پر اهمیت شرکت ها پس از اینکه قانونا به ثبت رسیدند موضوع تغییراتی است که در چهارچوب این شرکت ها و موسسات غیر تجاری اتفاق می افتد. هیچ کدام از شرکت ها پس از اینکه به ثبت رسیدند نمی توانند مدعی باشند که تغییرات دیگری نخواهند داشت و این شرکت تا روز پایان فعالیتش به همین شکل و شرایط به موضوع فعالیت خود ادامه خواهد داد. هرگونه تغییر و تحول در شرکت که برخی قانونی و برخی بصورت تصادفی و اختیاری اتفاق می افتد ممکن است نیاز باشد به اداره ثبت شرکت ها اطلاع رسانی شود. در واقع تغییراتی که می تواند در چهارچوب اساسنامه شرکت و مرتبط با مشتریان و ذی نفعان شرکت باشد باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود. سپس باید این تغییرات مجددا در روزنامه رسمی کشور و روزنامه کثیر الانتشاری چاپ شوند.

اما اصلی ترین تغییراتی که می تواند در شرکت ها اتفاق بیافتد و اطلاع رسانی و ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها الزام است عبارتند از :

  • ثبت تغییرات شرکت شامل افزایش سرمایه

    افزایش سرمایه در هر شرکت بسته به سهامی بودن و یا اشخاص بودن شرکت ها متفاوت است. در شرکت های سهامی برای افزایش سرمایه می توان با صدور سهام جدید و یا بالا بردن مبلغ اسمی سهام سرمایه را افزایش داد. در هر صورت باید مدارک لازم تهیه و به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود تا موضوع افزایش سرمایه دراین اداره منظور شود.

    مدارک مورد نیاز برای افزایش سرمایه در شرکت ها :

    • صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و در صورتیکه این وظیفه طبق اساسنامه به هیئت مدیره تفویض شده باشد صورتجلسه هیئت مدیره
    • اظهار نامه شرکت در دو نسخه که امضاء کلیه مدیران ارشد باید ذیل آن باشد
    • درصورتیکه افزایش نقدی باشد گواهینامه بانکی لازم است
  • ثبت تغییرات شرکت شامل کاهش سرمایه

    هرگاه شرکت به هر دلیل نیاز بداند سرمایه خود را کاهش دهد با انجام مقدمات لازم می تواند مبادرت به این کار نماید. در شرکت های مختلف ممکن است خارج شدن هر یک از شرکا ، ورشکستگی و عدم توان انجام تعهدات و ... دلیل کاهش سرمایه باشد. کاهش سرمایه در شرکت های سهامی ممکن است با کاهش سهامداران و یا کاهش مبلغ اسمی سهام صورت بگیرد و در شرکت های اشخاص هم ممکن است با کاهش شرکا و یا میزان حق الشرکه سرمایه کاهش داده شود. در هر صورت کاهش سرمایه یا به اختیار است و یا به اجبار که بسته به شرایط شرکت در برهه های مختلف دارد.

    مدارک مورد نیاز برای کاهش سرمایه

    • صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و در صورتیکه این وظیفه طبق اساسنامه به هیئت مدیره تفویض شده باشد صورتجلسه هیئت مدیره
    • ارائه لیست کلیه سهامداران و همچنین مشخص کردن تعداد آنها پس از کاهش سرمایه
    • آگهی کاهش سرمایه در روزنامه رسمی کثیرالانتشار
    • در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء اصل آگهی دعوت و به همراه روزنامه و مفاد آن
    • گواهی عدم وصول دادخواست اعتراض برای کاهش سرمایه از مراجع قضایی
  • ثبت تغییرات شرکت شامل نقل و انتقال سهام یا سهم الشرکه

    یکی از اتفاقاتی که به کرات در شرکت های ثبت شده اتفاق می افتد نقل و انتقال سهام و یا سهم الشرکه در شرکت ها و موسسات مختلف می باشد. برخی از مواقع شرکا تمایلی دیگر به ادامه شراکت خود ندارند و یا بنا به دلایلی دیگر نمی توانند شراکت خود را در شرکت ادامه دهند. برای این منظور باید سهام خود را انتقال دهند. حال چنانچه شرکت از نوع سهامی عام باشد نقل و انتقال سهام ازاد خواهد بود و نیازی به مجوزی خاصی برای این انتقال وجود ندارد ولی در اکثر شرکت های دیگر نقل و انتقال سهام تنها با مجوز مجمع عمومی موسسین ممکن می باشد. حتی در شرکت های اشخاص باید سایر شرکا نیز برای خروج هر کدام از شرکا رضایت کامل داشته باشند.

    مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقال سهام و یا سهم الشرکه

    • صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و در صورتیکه این وظیفه طبق اساسنامه به هیئت مدیره تفویض شده باشد صورتجلسه هیئت مدیره
    • فتوکپی کارت ملی و شناسنامه از سهامداران جدید
    • مفاصا حساب مالیاتی
    • آخرین روزنامه رسمی
    • در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء اصل آگهی دعوت و به همراه روزنامه و مفاد آن
  • ثبت تغییرات شرکت شامل تغییر موضوع شرکت

    در مواقعی بنا بر اقتضا و شرایط مختلف شرکت ها بدون در نظر گرفتن نوع قالب ثبتی انها باید موضوع فعالیت خود را تغییر دهند. ممکن است موضوع از سمت مراجع قانونی ممنوع شده باشد و یا ادامه فعالیت در موضوع فعلی به صرفه و صلاح شرکت نباشد و یا ممکن است مجامع شرکت به این نتیجه رسیده باشند که موضوعی باید به موضوعات فعالی شرکت اضافه و یا از انها کسر شود. حتی ممکن است موضوع شرکت بصورت موقتی تعیین شده باشد و باید برای ادامه موضوع دیگری تعریف شود.

    تغییر موضوع شرکت زمانی که فعالیت شرکت از دیدگاه قانون در شرایط خاص ممنوع شود و یا دارای محدودیت شود بصورت اجباری و در صورتیکه خود شرکا و مجامع شرکت به دلیل خواست شرکت و تنوع فعالیت و یا هر دلیل دیگری انجام دهند تغییر اختیاری خواهد بود.

    مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییر موضوع شرکت

    • آخرین روزنامه رسمی آگهی شده شرکت
    • صورتجلسه امضاء شده مجمع عمومی فوق العاده در دو نسخه
    • در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء اصل آگهی دعوت و به همراه روزنامه و مفاد آن
    • مجوز عند الزوم
  • ثبت تغییرات شرکت شامل تغییر محل شرکت

    شرکت های تجاری اغلب به دلایل محدودیت فضای کار ، استیجاری بودن مکان فعالیت شرکت ، نیاز به نزدیکی به مکان تولید و یا بازار های مصرف ، شرایط آب و هوایی و... مکان فعالیت شرکت خود را تغییر می دهند. حال با توجه به اینکه ذی نفعان و شرکا و سهامداران شرکت و همچنین عموم مشتریان شرکت باید در روال فعالیت شرکت قرار گرفته و در صورت نیاز بتوانند به شرکت مراجعه نمایند و ادرس شرکت از اهم موضوعات ثبتی شرکت ها می باشد باید بلافاصله این تغییر ادرس در اداره ثبت شرکت ها ثبت و در روزنامه های رسمی و کثیر الانتشار درج شود. حتی باید در سایت رسمی شرکت نیز این موضوع برای مدتی اطلاع رسانی شود.

    مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییر ادرس شرکت

    • آخرین روزنامه رسمی
    • صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و در صورتیکه این وظیفه طبق اساسنامه به هیئت مدیره تفویض شده باشد صورتجلسه هیئت مدیره
    • در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء اصل آگهی دعوت و به همراه روزنامه و مفاد آن
  • ثبت تغییرات شرکت شامل انحلال شرکت

    چنانچه شراکت افراد شریک به هم بخورد و یا شرکت نتواند تعهدات لازم را انجام دهد ، یا اینکه مجمع عمومی فوق العاده به این نتیجه به هر دلیل برسد شرکت منحل خواهد شد.

    انحلال شرکت یا بصورت قهری است ، یا تصمیم مجامع عمومی و یا حکم دادگاه . اگر شرکت تعهدات خود را نتواند انجام دهد و یا به دلیل ورشکستگی انحلال شرکت بصورت قهری خواهد بود. مجامع عمومی هم به دلایلی همچون توافق شرکا ، عدم توان انجام موضوع ، ضرر دهی شرکت و ... می تواند با تشکیل جلسه پایان کار شرکت را اعلام نماید. اما در صورتیکه شرکا و یا ذی نفعان شکایت کنند و یا موضوع و اعتبار شرکت به پایان برسد ، مجمع عمومی شرکت برای مدتی مشخص تشکیل نشود و دلایلی قانونی دیگر دادگاه می تواند حکم به پایان کار و انحلال شرکت بدهد. بنا بر هر دلیل و در هر زمان که شرکت به کار خود پایان بدهد منحل خواهد شد. اما شرایط قانونی شرکت با قید عبارت در حال تسویه بر جای خواهد ماند تا تعهدات باقی مانده شرکت تعیین تکلیف شود و تمامی دارایی های باقی مانده شرکت در بین شرکا تقسیم شود. در هر صورت باید انحلال شرکت نهایتا همانند ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها رسما انجام شود. این کار را می تواند نماینده قانونی شرکت از طرف مجمع انجام دهد.

    مدارک لازم برای انحلال شرکت:

    • آخرین روزنامه رسمی
    • اگر مدیر تصفیه از سهامداران نباشد یک برگ از کپی کارت ملی و شناسنامه
    • صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که باید توسط تمامی اعضاء هیئت مدیره نیز امضاء شده باشد. ضمن اینکه باید ظرف حداکثر 5 روز تهیه و ارائه شود .
    • تهیه لیستی از سهامداران و دریافت امضاء آنها
  • ثبت تغییرات شرکت شامل تاسیس شعبه

    تفاوتی ندارد که شرکت از چه نوعی باشد سهامی باشد یا اشخاص. هر یک از شرکت هایی که بصورت قانونی به ثبت رسیده باشند می توانند در شرایط مورد نیاز و بنا بر تصمیم شرکا و مجمع عمومی فوق العاده بصورت عادی برای خود یک تا چند شعبه و یا نمایندگی دایر نمایند. به دلیل اینکه بخصوص شعبه به عنوان بخشی از دپارتمان شرکت ها و موسسات تجاری و غیر تجاری محسوب می شود باید اطلاعات و مشخصات و ادرس و نمایندگان و مدیران شعبه و ... در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

    مدارک لازم به منظور ثبت شعبه برای شرکت ها و موسسات مختلف :

    • دو نسخه نسخه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و در صورتیکه این وظیفه طبق اساسنامه به هیئت مدیره تفویض شده باشد صورتجلسه هیئت مدیره. نسخه دوم برای ارسال به اداره ثبت شرکت های محل شعبه خواهد بود.
    • مدارک دال بر دعوت وفق اساسنامه در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء
    • اساسنامه شرکت
    • شرکتنامه شعبه
    • فتوکپی کارت ملی ، شناسنامه مدیر شعبه
  • ثبت تغییرات شرکت شامل انتخاب یا تغییر اعضاء هیئت مدیره

    تعیین مدیران و اعضا هیئت مدیره به عنوان مسئولیت اجرای و تصمیمات شرکت ها و موسسات مختلف از همان ابتدا به عنوان یکی از مدارک اصلی برای ثبت شرکت مورد نظر می باشد. حال اگر شرکت بصورت سهامی عام و یا خاص باشد الزاما باید در دوره های 2 ساله مدیران و اعضا هیئت مدیره مجددا منصوب شوند. حال می توانند نفرات قبلی در این دوره تمدید شوند و یا نفرات جدید به جای انها تعیین شوند. در شرکت های اشخاص هم در ابتدا مدیران و اعضا هیئت مدیره انتخاب و معرفی می شوند ولی الزامی به داشتن محدودیت برای دوره های مدیریت این نفرات نیست. یک مدیر عامل و یا اعضا هیئت مدیره در شرکت های اشخاص مادامیکه مورد توافق همه شرکا باشد می تواند به فعالیت خود ادامه دهد ولی در هر زمان و بنا بر صلاحدید مجمع عمومی این نفرات می توانند عزل و نفرات جایگرین انها تعیین شوند. در شرکت های سهامی هم در صورتیکه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده در هر زمان تشکیل شود می تواند یکی از مدیران و یا همه انها را در زمان های کوتاه تر هم از سمت خود برکنار و نفرات جدید را به جای انها منصوب نماید. مدیران به عنوان رکن های پاسخگویی و طرف های تعیین شده برای مشتریان و ذی نفعان هستند و باید هر گونه تغییر و تحولی در این رابطه به مشتریان و ذی نفعان و حتی جامعه اطلاع رسانی شود.

    مدارک مورد نیاز برای تعیین مدیران و اعضا هیئت مدیره جدید:

    • صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه و یا عادی فوق العاده
    • مدارک دال بر دعوت وفق اساسنامه در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء
    • مدارک شناسایی مدیران جدید
  • ثبت تتغییرات شرکت شامل انتخاب یا تغییر بازرس

    بازرس نیز از نفرات تاثیر گذار و مهم در شرکت ها است که به منظور اطمینان از روند صحیح اجراییات شرکت تعیین می شود و نباید هیچ وابستگی به مدیران و موسسین شرکت از نظر روابط فامیلی و منافع مشترک داشته باشد. از این رو تعیین بازرس در شرکت های سهامی الزام و در شرکت های اشخاص توصیه می شود. بنابر این برای تعیین بازرس در دوره های دو ساله باید در شرکت های سهامی اقدام شود و در شرکت های اشخاص نیز مادامیکه شرکت صلاح بداند می تواند بازرس و یا بازرسینی تعیین کند. از این رو با توجه به اهمیت جایگاه بازرس در شرکت ها بخصوص از دیدگان ذی نفعان و مشتریان این نفرات باید در اداره ثبت شرکت ها مشخصاتشان ثبت شود.

    مدارک مورد نیاز برای تعیین بازرس شرکت ها

    • صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه و یا عادی فوق العاده
    • مدارک دال بر دعوت وفق اساسنامه در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء
    • مدارک شناسایی بازرس یا بازرسین جدید
  • ثبت تغییرات شرکت شامل انتخاب یا تغییر صاحببین امضاء مجاز

    به دلیل اینکه مجامع رسمی شرکت و هیئت مدیره در دوره های زمانی خاص و بنا بر شرایط تعیین شده تشکیل می شوند باید نفراتی در شرکت تعیین شده باشند تا با درج امضا انها بر پای اسناد و مدارک شرکت اعتبار حقوقی به این مدارک بدهند و از طرف شرکت مجاز باشند تا اسناد خاص و تعریف شده برای خودشان را تایید نمایند. از این رو در ابتدای راه اندازی شرکت باید مجمع عمومی موسسین نفراتی را به عنوان صاحبین حق امضا مجاز با تعیین محدوده مجاز بودن امضا انها مشخص و اعلام نماید. این نفرات قاعدتا با تغییر مدیران و سمت ها تغییر خواهند کرد. حتی ممکن است برخی از انها به دلایلی اعتبار قبلی را نزد موسسین و مجامع از دست بدهند ویا از شرکت خارج شوند. به هر ترتیب این نفرات در هر زمان و بنا بر اقتضا و در صورت تغییر باید نفرات جدید به اداره ثبت شرکت ها معرفی شوند و نفرات قبلی که اعتبار کافی را دیگر ندارند نیز مشخص شوند. این موضوع یکی از موضوعات مهم و تحت نظر مجامع عمومی شرکت می باشد که باید فورا در زمان خود انجام شود تا خدایی نا کرده تبعاتی برای شرکت به همراه نداشته باشد.

    مدارک لازم برای تعیین نفرات دارای حق امضا مجاز:

    • صورتجلسه هیئت مدیره
    • در صورتیکه مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره یک نفر باشد در مجمع عمومی عادی و یا عادی بطور فوق العاده باید تصویب شده باشد.
    • مدارک دال بر دعوت وفق اساسنامه در صورت تشکیل جلسه با اکثریت اعضاء
  • ثبت تغییرات شرکت شامل تبدیل شرکت به نوع دیگر شرکت ها

    یکی از تغییرات مهم دیگری که در شرکت ها ممکن است اتفاق بیافتد تبدیل شرکت به نوع دیگری از شرکت های حقوقی می باشد. هر چند این نوع تغییر خیلی مصطلح نیست ولی در بسیاری از مواقع برای حیات شرکت ها ضرورت دارد. دلایل زیادی می تواند باعث تبدیل شرکت ها شود . از جمله انها می توان به کاهش سرمایه ، نیاز به افزایش سرمایه، دلایل قانونی ، توافق مجامع و ...را نام برد. برای این منظور باید مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده تشکیل شود و با قید دلایل لازم تبدیل شرکت را مصوب نماید. برای هر نوع تبدیل شرکت باید شرایط ان وجود داشته باشد. مثلا برای تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام باید اساسنامه و اظهارنامه شرکت تغییر کند و حداقل مبلغ مورد نیاز در حساب شرکت سپرده شود و نهایتا اقدام به پذیره نویسی و دادن بیش از نیمی از سرمایه شرکت به عموم مردم از طریق فروش سهام انجام شود. و یا در صورت تبدیل شرکت های اشخاص به سهامی باید تغییر مستندات انجام شود و سرمایه شرکت به شکل سهام تعریف شود.

ثبت تغییرات شرکت ها کاری بسیار تخصصی و مهم است که نباید به سادگی از ان گذشت. حتی برخی از وکلای این کار نیز در برخی موارد با هم اختلاف دارند. برای ثبت تغییرات شرکت ها حتما از یک وکیل خبره و کار کشته استفاده نمایید. موسسه حقوقی ویونا با بیش از 10 سال سابقه و با بهره گیری از بهترین وکلا و متخصصین با تنها یک وکالتنامه از شما تمامی تغییرات و نیاز های حقوقی شرکت شما را به ساده ترین و تخصصی ترین راه انجام خواهد داد.